گردشگری, مقالات

هشت حقیقت جالب درمورد لاکپشت ها

لاکپشت

لاکپشت ها موجودات عجیب و دوست داشتنی دنیای اکوتوریسم هستند، آنها سال های سال عمر می کنند و معمولا هم زندگی آرام و بی حاشیه ای دارند!

امروز روز جهانی لاکپشت هاست، بیاید با ۸ حقیقت جالب درمورد این موجودات دوست داشتنی آشنا بشیم.

 

  • لاکپشت‌ها پیرترین خزندگان جهان هستند. آنها از مارها، تمساح‌ ها و کروکودیل ها هم بیشتر عمر می کنند. یک لاکپشت به طور متوسط می تواند تا ۱۵۰ سال عمر کند. در حال حاضر جاناتان، با ۱۸۸ سال سن، پیرترین لاکپشت جهان محسوب می شود.

 

  • همه سنگ پشت ها لاکپشت هستند، اما همه لاکپشت‌ها لزوما سنگ پشت نیستند! «لاکپشت» یک واژه‌ کلی است که حدود ۲۰۰ گونه مختلف را در بر می گیرد، سنگ پشت ها تنها یک گونه از این ۲۰۰ گونه هستند.

 

 

  • لاکپشت‌ها حرف می زنند! هرچند لاکپشت‌ها خیلی هم از آن گونه های پر سر و صدا محسوب نمی شوند، اما آنها هم گاهی صداهایی ایجاد می کنند که بسته به گونه آنها می تواند صداهایی شبیه به قدقد مرغ تا پارس کردن سگ ها را شامل شود.

 

 

  • نخستین دندان شیری لاکپشت‌ها تنها یک ساعت بعد از تولدشان می افتد! در حقیقت، لاکپشت ها در زمان تولد یک دندان شیری دارند که با استفاده از آن تخم خود را می شکنند و بیرون می آیند، این دندان تقریبا یک ساعت بعد از بیرون آمدن از تخم می افتد.

 

 

  • آب و هوا بر جنسیت فرزندان لاکپشت‌ها تاثیر می گذارد. در برخی از گونه ها، آب و هوا بر جنسیت جنین داخل تخم لاکپشت تاثیر می گذارد. به طور کلی، در آب و هوای سرد معمولا لاکپشت‌های نر سر از تخم بیرون می آورند و در آب و هوای گرم، لاکپشت‌های ماده بیشتری متولد می شوند.

 

 

  • لاکپشت‌ها دو لاک دارند! آنها زیر لاک سنگی خود، یک لاک زیرین هم دارند که به اسم پلاستروم شناخته می شود و کاملا متصل به لاک بالایی است.

 

 

  • لاکپشت ها تقریبا در همه جای دنیا یافت می شوند. به طور کلی لاکپشت ها به سه گروه دریایی، دوزیست و خشکی زی تقسیم می شوند. اما فارغ از گونه، تمام لاکپشت ها در مراحلی از زندگی خود نیازمند آب هستند و هیچ لاکپشتی نیست که کاملا بی نیاز به زندگی در آب باشد، حتی گونه های خشکی زی.

 

 

  • لاکپشت‌ها حیوانات خانگی مناسبی نیستند! ایجاد شرایط ایده آل برای زندگی لاکپشت‌ها کار چندان ساده ای نیست و آنها اغلب نیاز به امکاناتی ویژه (و اغلب گران قیمت) دارند. عدم تامین این شرایط، می تواند جان لاکپشت ها را به خطر بیاندازد. علاوه بر این، لاکپشت‌ها می توانند ناقل باکتری سالمونلا نیز باشند که در انسان بیماری های گوارشی ایجاد می کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *