گردشگری, مقالات, میراث فرهنگی

بیست شهریور؛ روز گرگان

روز گرگان

بیستمین روز شهریور را «روز گرگان» نام‌گذاری کرده‌اند تا بهانه‌ای باشد برای معرفی بیشتر این شهر، توجه به پتانسیل‌های آن (گردشگری، تجارت، صنعت، کشاورزی و…)  و تلاش برای انجام کارهای بیشتر در جهت پیشرفت شهر گرگان.

 

گرگان شهری است متنعم از دریا و جنگل، دارای تاریخی گاه تاریک و گاه روشن، زادگاه اساطیر و دانشمندان و حکیمان بسیار، غنی از فرهنگ‌های رنگین، با مردمی که به شهرشان عشق می‌ورزند. گرگان را باید دریافت، باید بیش از این‌ها درموردش دانست. گرگان به کتابخانه‌ای می‌ماند بزرگ، با هزاران جلد کتاب که بسیاری از آن‌ها همچنان منتظر باز شدن و خواندن هستند. باید در میان راهروهای این کتابخانه بزرگ راه رفت، کتاب‌های بیشتری برداشت، غبارشان را پاک کردن و آن‌ها را خواند.

 

امروز، بیست شهریور، روز گرگان و سالروز تغییر نام این شهر از «استرآباد» به «گرگان» به دستور رضا شاه، بهانه خوبی است برای اینکه بیشتر با این شهر آشنا شویم؛ با تاریخش، اسطوره‌هایش، طبیعت سخاوتمند آن و چشم‌انداز آینده این شهر…

 

گرگان امروزی که بازمانده‌ای از شهر قدیمی جرجان است در گذشته منطقه‌ای آباد و مهم بوده. در دوره هخامنشیان، هیرکان (وَرکانه)، مرکز ولایت هیرکانی بود، اما در اوایل دوره اشکانیان اهالی هیرکان به صورت قومی مستقل درآمدند که محل اصلی زندگی آن‌ها منطقه‌ای در سه کیلومتری گنبدکاووس امروزی بود.

 

از پس تاریخ پر فراز و نشیب شهر گرگان آنچه که امروز باقی مانده منطقه‌ای خاص است با مردمی از فرهنگ‌های گوناگون، ده‌ها باور دینی و فرهنگی و اجتماعی مختلف که پس از سال‌ها جنگ و درگیری اکنون، بی‌توجه به آنچه که متعصبان تاریخ رقم زده‌اند، با آرامش و احترام در کنار هم زندگی می‌کنند.

 

شهر گرگان علاوه‌بر فرهنگ غنی، از طبیعتی سخاوتمند نیز برخوردار است، طبیعت زیبایی که به دلیل همجوار بودن این شهر با جنگل‌های ارزشمند هیرکانی، چهره این شهر را در کشور منحصربه‌فرد کرده، هوایش را تازه و پاک، چشم‌اندازش را چشم‌نواز و آرامشی به رنگ سبز در آن جاری کرده است.

 

گرگان اگر به خوبی دریافته شود، باتوجه به موقعیت و ظرفیت‌هایی که دارد می‌تواند بازهم همچون گذشته به منطقه‌ای مهم در کشور تبدیل شود، با رفت و آمدهای تجاری بسیار، گردشگرانی راضی و شهروندانی خوشحال‌تر.

 

کدام ویژگی شهر گرگان برای شما ارزشمندتر است؟ تاریخش؟ فرهنگ اقوامش؟ بافت تاریخی آن، طبیعتش یا…

 

نویسنده: سارا خانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *